Velsignelse ved reisestart

 Måtte vegen stige opp for å møte deg,
måtte vinden alltid fylgje deg i ryggen,
måtte sola alltid skine varmt på andletet ditt.
Regnet fell mjukt på åkrane dine,
og til vi igjen møtest,
måtte Gud bere deg i sine hender.

 

foto: br Haavar Simon Nilsen ©P

foto: br Haavar Simon Nilsen ©P

 

Ønsker du et møte med deg selv, med Gud og med naturen? Vil du bli bedre kjent med den keltiske kristne tradisjonen? Bli med på retrett til Iona på vestkysten av Skottland fra 20. til 27. august 2016. Det er undertegnede, p. Haavar Simon Nilsen, som leder retretten som finner sted i Bishop’s house på Iona, like ved Iona Abbey.

En retrett på Iona er unik: Den store naturnærheten, kulturlandskapet med sauene og alt det andre dyrelivet, møtet med elementene (havet, vinden, sol og regn, hei og fjell, sand og gresskledte jorder) og det åpne landskapet åpner også sinnet for Guds nærvær. Grunnleggeren av The Iona Community, George MacLeod, kalte Iona for «A thin place», «et tynt sted», der skillet mellom himmel og jord, mellom det jordiske og det hellige var ekstra tynt. Her har vi anledning til å legge bak oss det hastige, for å la stillheten og naturens egne lyder fylle oss med sitt hellige nærvær.

Tidsrom: 20.-27. august: Dette gjelder selve oppholdet, med ankomst lørdag ettermiddag, og avreise uken etter lørdag morgen den 27. august.

Hvem kan delta? Alle er velkommen til å delta på retretten, uavhengig av kirkelig tilhørighet. På Iona samles vi om vår felleskristne arv, og retter oppmerksomheten mot Guds nærvær i våre liv.

Reise: Man må regne avreise fra Norge fredag 19. august, med en overnatting i Glasgow før avreise med tog eller buss til Oban, derfra til Craignure (på øya Mull), buss til Fionnphort, og endelig den lille ferga over The sound of Iona og ankomst Bishop’s house. Det er en sjarmerende reise, særlig om man velger tog-alternativet som går fra lavlandet over en vakker fjellovergang før man ender opp i Oban. Ombord på båten venter klassisk Fish’n’chips for de som vil.

Jeg vil være tilstede i Glasgow fra fredag ettermiddag 19. august, og vil hjelpe med kjøp av togbillett m.m.. Lørdag morgen møtes alle som ønsker det opp på stasjonen, der det blir felles avreise mot Oban, og derfra båt videre mot Iona.
Reise til og fra Iona er ikke inkludert i prisen, dette kommer i tillegg. 

Man må regne flykostnader til England (Edinbourg, London eller Glasgow), evt. tog til Glasgow, tog mellom Glasgow og Iona, fergekostnader og buss til Fionnphort, og fergen over til Iona. Reisen fra Glasgow til Iona tur retur vil komme på rundt 60£. Kontakt meg direkte for mer detaljert informasjon om reisen.

FORELØPIG PROGRAM:

Lørdag 20. august:
Oppmøte på Bishops house, Iona lørdag 20. august om ettermiddagen
Messe, kveldsmåltid, innledning til retretten ved p. Haavar lørdag kveld.

Søndag 21. august:
Messe på engelsk kl 11 i The Michael Chapel, Iona Abbey.
Frivillig ettermiddagsvandring til Machair på vestsida av øya.

Mandag 22. til fredag 26. august:
Dagen starter med Laudes (morgenbønn) og et halvtimes foredrag. Dagene disponeres fritt, det er anledning for å ta med seg matpakker og dra ut på vandringer. I løpet av uken, været tatt i betraktning, blir det tilbud om felles utflukter til Colomba bay (sør på øya), en tur rundt nordspissen og opp på Dun I, og båttur til Staffa og det unike fuglelivet en god halvtimes båttur nord for Iona (pris: 30 €).

Det vil være anledning til skriftemål og åndelig veiledning for de som måtte ønske det. Det feires messe med kort refleksjon hver dag mandag til fredag.

Lørdag 27. august:
Morgenbønn, frokost, avreise.

 

Pris pr person: 9000,- for enkeltrom*, 7.500,- for dobbeltrom/dele rom*.
Dette innbefatter full pensjon fra lørdag 20. til lørdag morgen 27. august.

* Prisene vil kunne stige som følge av endring i kronekursen.

 

Påmelding og videre spørsmål: kontakt p. Haavar:
haavar.simon@gmail.com
tlf: 958 73 504

 

Bishops House, Iona Foto: bror Haavar Simon Nilsen ©P

Bishops House, Iona
Foto: bror Haavar Simon Nilsen ©P

 

 

120424 Iona Studieretrett307

foto: br Haavar Simon Nilsen ©P

Vil du vite mer om Iona kan du lese reiseskildringen jeg skrev i Dag og Tid i 2014. Du kan også se en billedkavalkade her