Ingen vet hva fremtiden vil bringe. Ingen har sett Gud.

Ingen vet ikke helt hvem Ingen er. Ingens ting ligger over alt, noe her, noe der. Ingen vil samle alt sammen og gi det vekk. Ingen trenger ingen ting. Ingen har det som trengs inni. Inni Ingen banker det rødt og svart og rødt. Ingen vet ikke riktig hva det er, eller hvorfor det er sånn.

Ingen får brev, og blir stille. Ingen har et liv som ser ut som knust speil. Ingen ser og forstår. Bare ikke alt, eller, ikke alt på en gang. Ingen lever litt av gangen, en bit av gangen. Det vil Ingen forandre på. Men Ingen vet ikke hvordan. Ingen tar en stor bit. Den er søt, men med skarp ettersmak. Det er en smak Ingen har kjent før. Den smaken er Ingen litt forsiktig med. Likevel tar han en bit til. Ingen gjør ofte det man ikke burde. Men nå vil Ingen ha forandring. Ingen snur seg og ser etter…

Gud ser kanskje Ingen? Det håper Ingen.

Om litt, om en liten stund, skal Ingen reise. Ingen leter etter det han ikke vet hva er. Men Ingen vet at det er der. Derfor vil Ingen reise.

Ingen er redd for mange ting. Ingen er redd for det som kanskje skal møte ham. Men minst like redd for det han forlater. Ingen liker forandring. Men denne gangen synes Ingen det er for mye.

Ingen har rødt og svart inni seg. Det vet Ingen. Ingen vil se nøyere etter.

“Jeg er både Ingen og ingen”, tenker Ingen.

Ingen står stille og ser lenge. Ingen sier: “Adjø”

bror Haavar Simon OP

Advertisements